Yhdistys

Arkeoastronomia on tieteenala, joka tutkii arkeologisia kohteita tähtitieteen eli astronomian näkökulmasta. Tavoitteena on selvittää miten muinaiset ihmiset tunsivat tähtitaivaan ja sen säännönmukaiset ilmiöt ja miten tämä tieto välittyi heidän kulttuuriinsa ja uskontoihinsa.

Suomen arkeoastronominen seura ry tekee suomalaisen arkeoastronomian ja etnoastronomian tutkimusta tunnetuksi. Lisäksi seura kokoaa arkeoastronomiaan, etnoastronomiaan ja muuhun kulttuuriseen astronomiaan liittyvää tieteellistä tietoa. Seuran jäsenten muodostama verkosto osallistuu eri puolilla maata yhteisten tapahtumien toteuttamiseen.

Suomen arkeoastronominen seura järjestää vuosittain kaksi seminaaria, joissa käsitellään alaan liittyvää ajankohtaista tutkimusta. Seuran jäsenille tilaisuudet ovat maksuttomia, ja jäsenet saavat esitelmälyhennelmät julkaisuna.

Seuran jäsenmaksu on 20 € vuodessa. Seuran käytännön asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtajan lisäksi 2-4 jäsentä, jotka valitaan helmi-maaliskuussa pidettävässä vuosikokouksessa.

Ota yhteyttä

    Nimi (pakollinen)

    Sähköposti (pakollinen)

    Yhteydenotto

    PuheenjohtajaSihteeriTaloudenhoitaja

    Viesti