Logokilpailu 2017

SUUNNITTELE LOGO SUOMEN ARKEOASTRONOMINEN SEURA ry:lle

Suomen Arkeoastronominen seura ry julistaa kilpailun logonsa suunnittelemiseksi.

Seura etsii itselleen logoa, joka ilmentää mahdollisimman edustavasti sen toimintaa ja arvoja. Logo tulee näkymään seuran verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa, viestinnässä ja muissa painetuissa materiaaleissa. Seuralla ei ole ennestään logoa.

Arkeoastronomia on tieteenala, joka tutkii arkeologisia kohteita tähtitieteen eli astronomian näkökulmasta. Arkeoastronomia selvittää miten muinaiset ihmiset tunsivat tähtitaivaan ja sen säännönmukaiset ilmiöt ja miten tämä tieto välittyi heidän kulttuuriinsa ja uskontoihinsa.

Suomen Arkeoastronominen seura ry tekee suomalaisen arkeoastronomian ja etnoastronomian tutkimusta tunnetuksi. Lisäksi seura kokoaa arkeoastronomiaan, etnoastronomiaan ja muuhun kulttuuriseen astronomiaan liittyvä tieteellistä tietoa. Seuran jäsenten muodostama verkosto osallistuu eri puolilla maata yhteisten tapahtumien toteuttamiseen.

Tunnetuimpia arkeoastronomisia muinaisia rakennelmia ovat Stonehenge sekä Etelä- ja Väli-Amerikan pyramidit. Suomessa arkeoastronomisiin rakennelmiin kuuluvat Pohjanmaan jätinkirkot, joista tunnetuin on Kastellin jätinkirkko.

VAATIMUKSET

– Logon pitää toimia digitaalisessa ja painetussa viestinnässä sekä PR-tuotteissa.
– Logon pitää toimia sekä värillisenä että mustavalkoisena.
– Logo voi sisältää yhdistyksen nimen.
– Logo kuvastaa yhdistyksen tarkoitusta.

LOGOKILPAILUN SÄÄNNÖT

Kilpailun järjestäjä: Suomen arkeoastronominen seura ry
Kilpailuaika: Kilpailu alkaa 1.2.2017 ja päättyy 31.3.2017.
Tulokset: Tulokset julkistetaan 28.4.2017.

Osallistumisoikeus ja ohjeet

Kilpailuun voivat osallistua kaikki luonnolliset henkilöt, lukuunottamatta seuran hallituksen jäseniä. Logon voi tehdä käsin tai tietokoneella. Kukin suunnittelija voi osallistua enintään kahdella (2) logosuunnitelmalla.

Tiedosto tulee nimetä niin, että siitä käy ilmi työn numero sekä suunnittelijan nimi (esim. 1_etunimi.sukunimi.pdf). Kaikissa kilpailuun osallistuvissa töissä tulee olla nimi työn oikeassa alalaidassa.

Kilpailutöiden toimitus

Kilpailutyöt toimitetaan yhdistyksen sihteerille A4-koossa sähköisesti (.jpg .pdf tai .tiff) osoitteeseen shop@alnilam.fi

Tiedoston maksimikoko on 10 MB. Kilpailutöihin liitetään tekijän/tekijöiden nimimerkit ja yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).

Kilpailutöiden arviointi

Kilpailutyöt arvioi ja voittajat valitsee raati, johon kuuluvat seuran hallituksen jäsenet sekä asiantuntijoina kuvaamataiteen emeritus lehtori Juha Sääski ja kuvaamataidonopettaja Anna Kyander. Työt arvioidaan anonyymeinä. Kilpailuehdotukset avataan vasta jättöajan päätyttyä. Kilpailutöiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota logon selkeyteen, huomioarvoon ja yhteensopivuuteen Suomen Arkeoastronomisen seuran tarkoitusperän kanssa sekä tekniseen ja visuaaliseen toimivuuteen eri kokoisissa sähköisissä ja painetuissa käyttöympäristöissä.

Tulosten julkistaminen

Tulokset julkistetaan 1.5.2017. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sekä asiasta tiedotetaan yhdistyksen verkkosivuilla.

Palkinnot

Kilpailun voittajatyön tekijä saa palkinnoksi astrolabi –avainperän. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kannustuspalkinto.

Tekijänoikeudet

Voittajatyön ja siihen liittyvien elementtien oikeudet siirtyvät kokonaisuudessaan Observatorion ystävät -yhdistykselle.

Kaikkien muiden kilpailutöiden osalta tekijänoikeus säilyy tekijällä.

Yhdistyksellä on oikeus tehdä logoon muutoksia.

Logon käyttöönotto

Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden olla valitsematta voittajaa tai olla ottamatta käyttöön voittanutta ehdotusta.

Mikäli voittajatyön logo otetaan käyttöön, se näkyy yhdistyksen tuottamissa dokumenteissa, julkaisuissa, PR-tuotteissa sekä nettisivuilla.

Lisätietoja yhdistyksen sihteeriltä

Anu Rainela-Lankinen
shop@alnilam.fi
040 5011157

Tietoa kirjoittajasta

Avaruus. On se kyllä iso paikka!

Vastaa

(*) Pakollinen, sähköpostiosoitettasi ei julkaista